Nu besteld, direct verzonden

De magie van verkleedkleding kind: fantasie, ontwikkeling en plezier

Kinderen zijn gek op verkleden en doen alsof. Met verkleedkleding kunnen zij zich helemaal uitleven en hun fantasie de vrije loop laten gaan, alles kan en alles mag, de verkleedwereld is onbegrensd, van kikker tot prinses alles kan je zijn met verkleden. Neem een kijkje in onze webshop voor verkleedkleding voor kinderen.

Waarom is verkleden zo belangrijk?

Verkleden is een belangrijke vorm van spelen voor kinderen, ze hebben er geen hulp bij nodig het komt ze geheel natuurlijk aanwaaien. Vandaag zijn ze een prinses die thee drinkt en morgen een hondje en kruipen ze blaffend over de vloer. Zonder verkleedkleding komen kinderen een heel eind met een oud tafelkleed en de schoenen van mama maar met een goed gevulde verkleedkist kunnen ze hun spel en de rol die ze spelen versterken. Verkleden heeft een positieve invloed op hun ontwikkeling. Het is ook een goede manier om hun ervaringen te verwerken, door deze na te spelen kan het zijn dat ze bijvoorbeeld dingen zeggen die ze normaal niet zouden uitspreken.

5 Redenen waarom verkleden zo goed is voor je kind

1. Verkleden bevordert de fantasie

Kinderen hebben een grote fantasiewereld. Ze zijn nog niet beperkt door wat ze van de wereld weten en laten hun fantasie de vrije loop gaan. Zij zullen verbindingen maken die wij niet snel zullen maken. Op het moment dat de kinderen iets naspelen is deze fantasiewereld voor hun heel realistisch. Wanneer ze bijvoorbeeld spelen om een dokter te zijn oefenen ze om mensen te helpen en met hun patiënten te communiceren.

2. Met verkleden leren ze zichzelf kennen

Door het naspelen van andere mensen kunnen kinderen experimenteren met nieuwe ideeën en gedrag. Vervolgens kunnen ze beslissen wat ze wel leuk vinden en wat niet. Zo kan het zijn dat ze na het spelen van dierenarts erachter komen dat ze heel graag met dieren willen werken maar liever niet met zieke dieren en veel liever honden gaan trainen.

3. Verkleden versterkt relaties

Verkleden is een sterke les in empathie. Door het leven van iemand anders te leven moeten de kinderen nadenken over hun rol: Hoe voelen ze zich? Wat zijn hun motivaties? Hoe zouden ze zich gedragen in bepaalde situaties?
Dit versterkt een belangrijke vaardigheid: het vermogen om de gevoelens van anderen te begrijpen. Het zal ze veel helpen om de gevoelens van andere te begrijpen wat heel handig is op bijvoorbeeld schol en later in hun werk.

4. Verkleden is genderneutraal

Het mooie van verkleden is dat het genderneutraal is. Het geeft kinderen de kans om te experimenteren met verschillende rollen en zij leren hierdoor zichzelf beter te leren kennen. Jongens vinden het vaak heerlijk om ook te tutten en meisjes kunnen een keer de slechte boef zijn.

5. Verkleden verbetert de communicatie

Tijdens het verkleden kunnen kinderen experimenteren met taal. Zij moeten bijvoorbeeld nadenken wat bijvoorbeeld een prinses zou zeggen of hoe een politieagent zou spreken. Dit geeft ze de kans om te oefenen met woorden en zinnen die ze in het dagelijkse leven niet snel zouden gebruiken.

Verkleedkleding kind

Kortom verkleedkleding is ontzettend leuk voor kinderen. Dit hoeft niet heel erg ingewikkeld te zijn. Een paar van jouw oude schoenen met hakken, een oude handtas, wat sieraden, een stropdas van pa en een grote lap waar ze een cape van kunnen maken en ze komen al een heel eind. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Als tutu winkel zien we natuurlijk ook dat de tutu ontzettend populair is in de verkleedkist. Een tutu past altijd, kan makkelijk aan en uit en heeft een groot effect.  Een tutu is ook zeer gevarieerd inzetbaar. Met een witte tutu zijn ze een bruid of een fee, met een zwarte tutu een heks en dan weer de kat en ook dieren zijn erg populair met bijvoorbeeld een bruine tutu een hertje.

Heel veel plezier met het vullen van de verkleedkist, je kinderen zullen het geweldig vinden.