Nu besteld, direct verzonden

Wat is een petticoat?

Ben jij op zoek naar een petticoat? Kijk dan op onze pagina vol petticoats in verschillende kleuren en lengtes. Wil je meer informatie over petticoats in het algemeen lees dan even verder.

Een petticoat of onderrok is een kledingstuk, een soort ondergoed dat onder een rok of een jurk wordt gedragen. De precieze betekenis ervan varieert door de eeuwen heen en tussen landen.

Volgens het Oxford Engelse Woordenboek is een petticoat in het huidige Britse Engels “een licht los ondergoed … hangend aan de schouders of taille”. In modern Amerikaans gebruik verwijst “petticoat” alleen naar een kledingstuk dat aan de taille hangt.  In historische contexten (zestiende tot midden van de negentiende eeuw) verwijst de petticoat naar elke afzonderlijke rok die wordt gedragen dan zijn ze strikt genomen geen ondergoed, omdat ze gemaakt zijn om gezien te worden. Kortom in zowel historische als moderne contexten verwijst de petticoat naar rokachtige onderkleding die wordt gedragen voor warmte of om de rok of jurk de gewenste modieuze vorm te geven.

Tegenwoordig worden petticoats meestal gedragen om ene rok of jurk meer volume te geven zoals bijvoorbeeld onder een trouwjurk, jaren 50 rok of onder carnavalsoutfits. Sommige petticoats worden gedragen zonder er een rok of jurk overheen te dragen tijdens bijvoorbeeld carnaval en festivals, dan worden ze ook wel pettiskirts genoemd.

Petticoats worden vaak van tule gemaakt omdat het een hele lichte materiaalsoort is vandaar dat wij als webwinkel vol tule rokken ook petticoats zijn gaan verkopen. Wij hebben petticoats in allerlei lengtes en kleuren.

Petticoat kopen

Wij hebben peticoats in diverse kleuren en lengtes. Je vindt de petticoats op onze petticoat pagina.